Materiaaldiktemeter – Tritex 5700

10.00

  • Wanddiktemeter voor schepen / staal constructies
  • Leverbaar met sensor 3-250 mm of 1-50mm
  • Voorzien van datalogger
  • Contact diameter probe 6mm of 13mm
  • Meetresolutie 0.1mm of 0.05mm

Beschrijving

Bent u op zoek naar een materiaal diktemeter met datalogging voor non-destructief onderzoek? Snel te huren via meetinstrumenten-verhuur.nl!

 

Meetinstrumenten-verhuur heeft verschillende instrumenten Tritex NDT. Tritex maakt verschillende series materiaaldiktemeters voor het in kaart brengen van de wand- of huiddikte van objecten. Bij selectie van de juiste sensor kan er door corrosie en coating heen worden gemeten.

 

De Tritex 5700 is de uitgebreide variant van de Tritex 5600, waarbij het verschil is dat de Tritex 5700 een ingebouwde datalogger heeft. Ook dit instrument wordt met gebruikt voor het in kaart brengen van wanddiktes van schepen, jachten, platforms en staal constructies.  Veelal zijn dergelijke objecten voorzien van coating en van corrosie. Het instrument wordt daarom standaard geleverd met een 2.25MHz sensor (low frequency) waarmee de klant door 20mm coating heen kan meten.

 

De 2.25MHz sensor heeft een meetbereik van 3-250mm, de meetkop diameter is 13mm. Optioneel hebben wij sensoren met een meetbereik van 1..50mm (5MHz). Deze sensor heeft een meetkop diameter van 6mm. De resolutie voor beide sensoren is is 0.1mm of 0.05mm, afhankelijk van de instelling.

 

Naast de typische toepassing bij schepen (scheepshuid) en constructies, worden de Tritex wanddiktemeters ook vaak gecombineerd met een van onze flowmeters. Voor het betrouwbaar registreren van flow/debiet in systemen is een bekende wanddikte namelijk cruciaal!

 

Voldoet dit instrument aan uw verwachtingen? Vraag direct meer informatie aan via het offertemandje of neem contact met ons op!

 

Datasheet

Download