Wanddiktemeter – Tritex 5600

10.00

  • Wanddiktemeter voor schepen / staal constructies
  • Leverbaar met sensor 3-250 mm of 1-50mm
  • Gebruik op o.a. schepen en plants
  • Contact diameter probe 6mm of 13mm
  • Meetresolutie 0.1mm of 0.05mm

Beschrijving

Wilt u via non-destructief onderzoek de materiaaldikte van een object meten? Dan heeft meetinstrumenten-verhuur.nl voor u het juiste instrument!

 

Meetinstrumenten-verhuur is distributeur van onder andere Tritex NDT. Tritex maakt verschillende series wanddiktemeters waarbij specifieke sensoren kunt selecteren. Bij selectie van de juiste sensor kunt u zelfs door corrosie en coating heen meten.

 

De Tritex 5600 wordt met name gebruikt voor basistoepassingen zoals het opmeten van de wanddikte van schepen of staal constructies.  Veelal zijn dergelijke objecten voorzien van coating en helaas ook vaak van corrosie. Het instrument wordt daarom standaard geleverd met een 2.25MHz sensor (low frequency) waarmee de klant door 20mm coating heen kan meten en zelfs door enigszins gecorrodeerd materiaal.

 

De standaard 2.25MHz sensor heeft een meetbereik van 3-250mm, de meetkop diameter is 13mm. Optioneel hebben wij sensoren met een meetbereik van 1..50mm (5MHz). Deze sensor heeft een meetkop diameter van 6mm. De meet resolutie voor beide sensoren is is 0.1mm of 0.05mm, afhankelijk van de instelling.

 

Naast de typische toepassing bij schepen (scheepshuid) en constructies, worden de Tritex wanddiktemeters ook vaak gecombineerd met een van onze flowmeters. Voor het betrouwbaar registreren van flow/debiet in systemen is een bekende wanddikte namelijk cruciaal!

 

Voldoet dit instrument aan uw verwachtingen? Vraag direct meer informatie aan via het offertemandje of neem contact met ons op!

 

Datasheet

Download