Clamp-on Flowmeter Fluxus F601

10.00

 • Hoogwaardige ultrasone clamp-on flowmeter
 • Leidingdiameter bereik 10..600mm
 • Meetbereik flow tot 25m/s
 • Optioneel ook energiemetingen
 • Geen onderbreking van uw proces
Categorie:

Beschrijving

Huur uw flow- & debietmeter bij meetinstrumenten-verhuur.nl!

Meetinstrumenten-verhuur heeft een breed assortiment draagbare ultrasone clamp-on flowmeters beschikbaar voor directe uitlevering. Of het nu voor een snelle controle of een zeer uitgebreid onderzoek is, er is altijd een passend meetinstrument beschikbaar.

 

Voor het monitoren of analyseren van complexe situaties wordt een hoogwaardige ultrasone clamp-on flowmeter gevraagd. Deze heeft meetinstrumenten-verhuur onder andere in de vorm van de Flexim Fluxus F601. Deze ultrasone clamp-on flowmeter behoort tot het high-end segment en kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

 

 • Toepassing op buitenzijde van uw leidingwerk. Er vindt geen verstoring van uw proces plaats, terwijl u wel hoognauwkeurige metingen kunt uitvoeren.
 • Flowmetingen worden uitgevoerd met een hoge nauwkeurigheid aan vrijwel alle vloeistoffen met een gehalte gas of vaste deeltjes <10%.
 • NoiseTrek technologie waarmee het meetinstrument automatisch schakelt tussen het looptijdverschil-principe en NoiseTrek, ofwel het instrument herkent wanneer welke meettechniek gevraagd wordt en zorgt voor de juiste toepassing.
 • De meegeleverde sensoren hebben een hoog contacttemperatuur bereik tot 200°C voor leidingwerk met hoge temperatuur vloeistoffen.
 • Optioneel kunnen er temperatuursensoren worden meegeleverd voor koppeling aan de flowmeter. Hiermee bent u in staat om naast flowmetingen ook energiemetingen uit te voeren. Bijvoorbeeld bij warmtewisselaars.
 • Optioneel kan een tweede flowsensorset worden meegeleverd voor koppeling aan het 2e kanaal op flowmeter. Toepassing van de dubbele sensorset stelt u in staat om comparatieve metingen uit te voeren.

 

Deze unieke clamp-on flowmeter heeft meetsensoren meegeleverd met een meetbereik van 10mm..600mm, toepasbaar voor de meest gangbare applicaties. Als u een andere meetbereik nodig heeft, kunnen wij dit optioneel natuurlijk ook bieden! Het meetbereik voor flow is 0.01m/s tot 25m/s, afhankelijk van de leidingparameters. Om goede meting uit te kunnen voeren wordt een rechte buislengte van ca. 20-40 keer de binnendiameter als vuistregel geadviseerd. Dankzij de hoge kwaliteit van deze portable flowmeter en het sterker dan gemiddelde meetsignaal kan er ook in niet-ideale situaties worden gemeten. Graag nemen wij uw situatie samen door om het juiste meetplan op te stellen.

 

Het instrument heeft intern geheugen voor opslaan van uw metingen. De software voor uitlezen van uw data wordt ook meegeleverd. De software heeft u nodig om eventuele opgeslagen metingen uit te lezen en te analyseren. Dit kan als basis dienen voor rapportage richting uw opdrachtgever.

 

Heeft u een meetproject in de offshore? Of wilt u meten in de chemische industrie of raffinaderijen? Dan is de Fluxus F608 voor u een goede keuze.

 

Dit meetinstrument huren? Vraag direct aan via het offertemandje of neem contact op.

Datasheet

Download