Wapeningdetectie Huren

Meetinstrumenten-verhuur.nl heeft de beschikking over een groot aantal Wapeningdetectie instrumenten welke u kunt huren tegen een fractie van de aanschafprijs. Voor inspecteren en analyseren van de constructie kwaliteit van betonnen kunstwerken of constructies kunt u terecht bij meetinstrumenten-verhuur.nl. Wapeningdetectie instrumenten om te huren zijn grofweg onderverdeeld in 2 categorieën. Betondekkingsmeters en Betonradars.

Betondekkingsmeter huren

Betondekkingsmeters zijn meetinstrumenten welke zeer nauwkeurig de betondekking op de wapening in het beton in kaart brengen. Dat wil zeggen dat de dikte van de laag beton boven op de 1e laag wapening wordt gemeten. Zo weet de gebruiker hoe diep de wapening ligt, een belangrijke parameter voor constructieberekeningen.

Aanvullend kunnen deze instrumenten in theorie de diameter bepalen, maar in de praktijk blijkt dit vaak ondoenlijk. Meetinstrumenten-verhuur.nl heeft hier ruime ervaring in en kan u informeren over de mogelijkheden.

Hart-op-Hart afstand tussen onderlinge wapeningstaven kunnen ook goed worden bepaald. U kunt met de wapeningsdetectoren of dekkingsmeters van Meetinstrumenten-verhuur.nl het wapeningsstaal detecteren en metingen opslaan voor latere analyse in de software.

Betonradar huren

Betonradars zijn ontwikkeld voor het in kaart brengen van de structuur van het betonnen object, inclusief aanwezig wapeningsstaal, leidingwerk, kabels en hout. Dit type instrument is goed inzetbaar voor hart op hart afstand, maar voor de onderlinge dekking tussen wapeningsstaal en de diameter bepalen is een radar minder geschikt.

De betonradar Hilti PS1000 X-Scan is een voorbeeld van een betonradar die wordt ingezet voordat boor- en zaagwerkzaamheden op de bouwplaats worden gestart. Door te scannen met deze wapeningdetector krijgt u een zeer duidelijk beeld van de aanwezige wapening in het object. In veel renovatieprojecten is een dergelijke betonradar scan nodig, omdat er sprake is ontbrekende tekeningen.

Naast wapeningsstaal kunt u ook voorspankabels, leidingwerk, buizen en hout detecteren in de objecten. Objecten zijn bijvoorbeeld bruggen, tunnels, vloerdelen en balkonnen. Er kan een scan van maximaal 10 meter worden gemaakt.

De Betonradar wordt ook veel gebruikt in combinatie met ankertesters. Dit omdat voordat een anker bevestigd wordt, zeker gesteld moet worden of dat er geen wapeningsstaal of stalen beugels op de locatie van het gat zitten.

Toont alle 5 resultaten